reede, jaanuar 22, 2010

3+2

65. tiinuse päev, 22. jaanuar, Disco on väga punktuaalne. Nagu tavaks, hakkab action peale vastu ööd. 21. jaanuari õhtul kl. 18.50 on selge, et öösel ei saa magada. Hakkab erituma lima. Disco üritab pesa ehitada, põhiliselt meie voodisse. Hingeldab. Iluuisutamisest näen ainult autasustamist. Ootame.
Kl. 23.25 algavad kokkutõmbed ja tund aeg hiljem eraldub limakork. Kella 1 ja 3 vahel öösel toimuvad nõrgad kokkutõmbed, vahele puhkus. Siis võtleme Discoga koha pärast, tema üritab end mahutada minu kõrvale teki alla, mina nügin teda oma pesasse voodi kõrvale. Disco võidab ja uinun kella 3 ajal, Disco minu juures teki all.
Ärkan kell 6 hommikul. Harutan Disco teki seest välja. Disco vist seejärel otsustab, et nüüd on aeg. Hakkab vaikselt ponnistama. Väljub sabaots. Nii pool tundi, saba väljas ja Disco ponnistab. Ei midagi. Varsti märkan, et käpp väljas. Veel pool tundi ponnistamist, ikka ei midagi. Helistan loomade kiirabi numbril. Meeldivalt rahulik meesterahvas käsib tõmmata, kui saaks teise käpa ka pihku. Kõik targad kassiraamatud, mis mul on, ütlevad, et käppadest ei tohi tõmmata. Teine käpp paistab ja tõmban. Libe on ja kinni kah. Ei tule. Proovin pool tundi. Disco hakkab kiunuma ja väsima. Helistan uuesti ja lepime kokku, et kiirabi sõidab kohale. Kuni sätin paar asja valmis abi tulekuks, on poeg väljas! Uus kõne ja tühistan tuleku.
Esimene poeg on poiss, kaal 107 gr ja sündis tema siis jalad ees.
Teine poeg tuleb kohe järele veerand tunni pärast. Tüdruk 100 gr.
Kolmas - kl. 8.40 poiss 97 gr.
Neljas - kl. 9.28 tüdruk 103 gr.
Viies - kl. 10.04 poiss 114 gr. Sündis jalad ees, aga kergemalt kui esimene.
Kõik teised kassid püsisid truult Disco kõrval ja olid moraalseks toeks.
Lina ja tekk Disco alt lähevad pesumasinasse, laps isaga lasteaeda ja mina oma mõnusasse suurde pehmesse voodisse magama. Kell on 10.30 hommikul.

Pildil hetk viimase, kõige suurema poja sünnist (nõrganärvilistel mitte vaadata):

Kommentaare ei ole: